Select Page

 

Gertjan Blaauw

Op jonge leeftijd wist hij het zeker: hij zou de muziek ingaan. Via zijn oudere broers kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met de muziek van the Stones, the Beatles, Jimi Hendrix en andere iconen van die tijd. In het begin van de jaren 80 was Gertjan mede-oprichter van de band the Syndicate. Hij speelde daarin gitaar totdat Joost Karseboom omstreeks 1982 als gitarist tot die band toetrad. De band bestond toen uit drie gitaristen dus werd Gertjan “bevorderd” tot zanger. Later kwam daar de tenorsax bij.

Ronald Boxma

Op z’n tiende begonnen met pianoles, maar al gauw gegrepen door de rock & roll en de gitaar. Sixties, powerpop en rhythm and blues gaan spelen in bands als the Stamps, Maybellene en anderen. Daarna 11 jaar lang met the Beatniks door Duitsland getoerd. Gehaald als zanger/gitarist, maar daarnaast, 30 jaar na de eerste pianolesjes, bij the Beatniks op het podium debuterend op Piano en Hammond-orgel. Terug bij z’n eerste muzikale liefde: the white and black keys ! Kende Gertjan en Joost van eerdere ontmoetingen (op en naast de bühne) en had the 4horsemen al eens zien spelen. Toen de band wilde uitbreiden met een toetsenist en Joost en Ronald elkaar op een gitaarbeurs tegen het lijf liepen, was de link gauw gelegd.

Werner van Baarsen

Op 13-jarige leeftijd werd Werner in de kraag gegrepen in het Asser zalencentrum Belleveu . Drie Asser muzikanten vonden in Werner hun nieuwe bassist. Het was alleen op dat moment jammer dat Werner nog nooit een bassgitaar had aangeraakt. Snel naar de muziekwinkel en urenlang oefenen. Instructies van “derde vakje, tweede snaar” werd al snel vervangen door serieuzer werk. De liefde voor muziek en held Herman Brood was er al vroeg…

Zijn eerste band was Fog&Smog wat later uitmonde in Royal Relation. In de tussentijd richtte hij “The wrong Mob” op. De naam van deze band was bedacht door held Herman Brood. Met The Wrong Mob heeft hij binnen een half jaar een geheel eigen repertoir geschreven en gemaakt samen met de toenmalige gitarist wat later zijn rechterhand werd bij Royal Relation (1986 tot 2000), Met ROYAL won hij popprijzen,maakte singeltjes en CD’s en verscheen op menig festival en podium met ondermeer één van zijn all time favorite Stormy Weather. Verder was Werner actief in de SKA band RUDY’S SKANDAL waarmee hij stad en land onveilig maakte . Daar naast maakte hij ook deel uit van de gelegenheids formatie TEX MEX. In het jaar 2000 maakte hij de overstap naar AA&THEDOCTORS en mocht hij spelen met een van zijn helden APPIE ALBERTS. Deze formatie heeft vele avonturen beleefd zoals TV optredens, het maken van de CD GET WELL , en vele optredens door het hele land. Eind 2005 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging namelijk The4Horsemen.

Joost Karseboom

Op twaalfjarige leeftijd begonnen met gitaar. In ruil voor het autowassen van een vriend van zijn oudere broer kreeg Joost een halfuurtje gitaarles op een aftandse spaanse gitaar. Viel niet mee om daarop “messing with the kid” van Rory Gallagher te spelen. Na het grijsdraaien van Jimi Hendrix’s Live in the West, Rory Gallaghers Live in Europe en Eric Claptons bluesbreakers (het beano album) was het duidelijk: gitaar en een band. Na een flink aantal lokale bandjes werd het uiteindelijk the Syndicate. Samen met kompaan in het kwaad GertJan Blaauw. Veel optredens en succes in Duitsland in die tijd. Naast the Syndicate ook nog veel optredens met andere bands en als sideman van John Stevens (USA) en diverse andere tourende amerikaanse bluesmuzikanten.
In 2007 dan na zo’n slordige 1000 optredens en 200 gitaren (meestal Fender Stratocasters):

Hubert van der Jeugd

Met behulp van tafels, stoelen, breinaalden, zelfgebouwde drumstellen en uiteindelijk een geplunderde zilvervlootrekening begon de drumcarrière van Hubert. Hard kon altijd harder en het drumstel kon altijd groter!

Met (hard)rockkende vrienden werd op die manier vanaf de jaren 80 en 90 eerst het Noorden en later de rest van Nederland geteisterd. Ondertussen kwam hij in aanraking met de blues via buurman Joost Karseboom. Een muzikale samenwerking lag in het verschiet en zo ontstond in 2006 “The 4Horsemen”.

Hubert maakt live gebruik van een Yamaha Oak custom drumstel afgewisseld met de CC playerdate II en Zildjiak bekkens.